Witaj Przyjacielu!

Już niebawem będziesz trzymał w ręku swój wyjątkowy BOX krówek rzemieślniczych. Ich wyrazisty aromat, wyjątkowa konsystencja oraz różnorodność smakowa to cechy, którymi nasi przyjaciele najczęściej je oceniają. My chcemy jednak, aby już samo otwarcie tego BOX’a było dla Ciebie nie tylko wyjątkową przygodą, ale wręcz podróżą w czasie. Podróżą, podczas której poczujesz dosłownie to samo, co czuła Twoja Babcia, Mama czy też Dziadek, kiedy w dzieciństwie po raz pierwszy sięgnęli po krówkę. Był to jeden z niewielu słodyczy dostępnych na rynku, który rozkochał ludzi do tego stopnia, że smak krówki przetrwał do dziś. Pozwól, że zajmiemy Ci 5 minut, podczas których dowiesz się jak powstała każda krówka, którą niebawem skosztujesz. 

Tradycyjna metoda produkcji.

Krówkomania.pl to kontynuacja kilkudziesięcioletniej tradycji ręcznej produkcji krówek, wywodzącej się z GS Skarszewy.

Ręczny proces produkcji zaczynamy od gotowania masy w niewielkich 50-kilogramowych kociołkach, następnie gotowa masa wylewana jest na specjalne stoły, gdzie powoli stygnie. Dzięki temu masa „dochodzi” sama, nie jest mechanicznie męczona, a proces jej stygnięcia nie jest w żaden sposób przyspieszany.

Po wystygnięciu masy kroimy ją ręcznie w płaty, następnie w pasy, a później w kostki, które zawijamy. Po zawinięciu krówka musi jeszcze trochę pooddychać, zanim zostanie spakowana i wysłana do Ciebie.

Gwarancja wyjątkowego, pełnego smaku krówki.

Konsystencja krówek zależy od ich etapu dojrzewania – świeże pomadki są miękkie i ciągnące (są to właśnie tzw. mordoklejki), a z czasem kruszeją od zewnętrznej strony zaczynając.

Zanim krówka skruszeje na dobre, pojawia się w jej środku „łezka” – na obwodzie krówki tworzy się już otoczka cukrowa, a ze środka wypływa jeszcze płynny karmel. To cecha, która wyróżnia prawdziwą rzemieślniczą krówkę od jej „marketowych”, maszynowo produkowanych odpowiedników. 

Krówki naszej produkcji są wyjątkowe nie tylko ze względu na tradycyjny proces produkcji, ale też dzięki najwyższej jakość użytych składników, przede wszystkim tłuszczu pochodzącego wyłącznie z mleka, czyli z masła i z mleka pełnego. Produktów tych używano pierwotnie, gdy rozpoczynano produkcję krówek w Polsce i taka właśnie powinna być prawdziwa krówka!

Naturalne składniki najwyższej jakości.

Nie idziemy na skróty. Nie szukamy oszczędności w postaci wszechobecnego tłuszczu palmowego, mleko pełne nie zostało zastąpione mlekiem odtłuszczonym, serwatką czy preparatami białkowymi. 

Masło i pełne mleko daje naszym krówkom niepowtarzalny smak i aromat, a kremowa konsystencja powoduje, że krówka wręcz rozpływa się w ustach. 

U nas nie znajdziesz też barwników ani żadnych konserwantów. Nie używamy również soli, a ta występująca w krówkach pochodzi wyłącznie z mleka (wyjątek to krówki o smaku: słony karmel, oraz zimny chmiel gdzie w celu podbicia smaku dodawana jest sól himalajska).

KARTA ZAMÓWIENIA
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta?

Twoje dane osobowe zostaną wykorzystane do przetworzenia zamówienia, zapewnienia obsługi w całej witrynie oraz do innych celów opisanych w naszej Polityce prywatności
Zacznij pisać, aby zobaczyć produkty, których szukasz.