FAQ
Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania
To, czy krówka jest krucha czy ciągnąca, zależy od jej etapu dojrzewania. Krówka tuż po wyprodukowaniu, kiedy „schodzi z blatu”, ma jednolitą konsystencję ciągnącą. Mamy wtedy do czynienia z „ciągutkami”/”mordoklejkami”. W trakcie dojrzewania jej struktura się zmienia, a po zewnętrznej stronie krówki, wykształca się powoli krucha warstwa. Im dłuższy okres dojrzewania tym jest ona grubsza. Tak więc można powiedzieć, że świeże krówki to ciągutki, a te starsze są kruche. Wysyłane przez nas krówki to najczęściej właśnie ciągutki, ponieważ dorabiamy je na bieżąco, a potem wysyłamy jeszcze świeże. Ale fani bardziej kruchych pomadek nie muszą się martwić- można zamówić krówki, a później odłożyć je w jakieś ciepłe miejsce, żeby dojrzewały do preferowanej konsystencji. Jeśli natomiast jesteście fanami mordoklejek, to zawsze warto wpisać w uwagach do zamówienia prośbę o wysyłkę właśnie takich, aby mieć pewność, że nie przyjdą jednak trochę bardziej dojrzałe.
Zamówienia składane od niedzieli do środy wysyłamy następnego dnia (w szczególnych sytuacjach dwa dni po złożeniu zamówienia), natomiast te składane w czwartki, piątki oraz soboty wychodzą od nas najczęściej dopiero w poniedziałek. Aby dowiedzieć się, kiedy zamówienie zostanie zrealizowane można do nas napisać z takim zapytaniem.
Nasze krówki są bezglutenowe, tak więc osoby mające problem z nietolerancją lub uczuleniem na gluten mogą spokojnie jeść te pomadki.